Høgskolen i Sørøst-Norge fra 1.1.2016


Laster...

Forkurs til ingeniørutdanning

Vil du bli ingeniør, men mangler den nødvendige teorien fra videregående? Forkurs til interiørutdanning gir deg en «flying start» inn i studietilværelsen!

Søknadsfrist: 15. april 2016

0 Studiepoeng
0
1 År
1 År
Studiested Porsgrunn
Porsgrunn
Studiespråk 0
Norsk

Fakta om studiet

Kom et steg nærmere ingeniør-drømmen med Forkurs til ingeniørutdanning ved Høgskolen i Telemark. Her lærer du deg å studere før du begynner på selve studiet, og du blir godt kjent med høgskolesystemet. Kurset kvalifiserer deg til alle ingeniørutdanningene i Norge – og får deg et steg nærmere målet.

Organisering

Du vil få undervisning i kommunikasjon og norsk, teknologi og samfunn, matematikk og fysikk. Med god motivasjon og arbeidsinnsats er dette en enestående mulighet. Forkurset er arbeidskrevende, men det gir deg til gjengjeld et godt grunnlag for å studere videre ved ingeniørutdanningen. Har du allerede generell studiekompetanse fra videregående, og mangler bare matematikk og fysikk? Da kan du ta Realfagskurset på deltid over et år eller Tresemesterordningen.

Undervisningen i realfag er en kombinasjon av forelesninger og øvinger i mindre grupper. I de øvrige emnene er det hovedsakelig klasseromsundervisning med obligatorisk oppmøte. Emnene går over to semestre. Det blir gitt karakterer i alle emner basert på prøver, innleveringer, labrapporter og sluttprøver.

Poenggrenser ved opptak

Karriere

Etter fullført Forkurs er du kvalifisert til å søke på alle ingeniørutdanningene i Norge. Hvorfor ikke fortsette veien til ferdig ingeniør sammen med oss på Høgskolen i Telemark? Vi har mange spennende bachelor-studier innen ingeniør og teknologi:

Opptakskrav:

Fullført VG2 (yrkesfaglig), eller minst 5 års arbeidspraksis eller VG3 (studieforberedende)

Fjorårets poenggrense for opptak:

Ordinær kvote: Se lenke under "Organisering" Førstegangsvitnemålskvote: Se lenke under "Organisering"

Kontaktperson:

Anne Marie Hagen Blichfeldt

Seniorkonsulent
Skriv ut
Info

HØGSKOLEN I TELEMARK
+ HØGSKOLEN I BUSKERUD OG VESTFOLD
= HØGSKOLEN I SØRØST-NORGE FRA 01.01.2016

Til toppen