STUDIESTED BØ

 
ikon zoom

Velkommen til Bø

Bø lever ca 1800 studenter i en god blanding av trygg bygd og pulserende bymiljø.

Kultur- og idrettstilbudet er stort og variert.

Vi har over 60 studier innen fagområdene idrett og friluftsliv, kultur-og humanistiske fag, økonomi, informatikk og natur og miljø!

Information in English

Studiemiljø:
Studentene i Bø sier selv at noe av det beste med Bø er den gode og nære faglige oppfølgingen de får fra forelesere. Her står dørene åpne for engasjerte studenter både hos forelesere, ledelse og studieveiledere.

Studentmiljø/fritid:
Du finner fort gode venner når du engasjerer deg i noe du er interessert i. Ingenting bygger vennskap sterkere enn fellesopplevelser du selv er med på å skape. I Bø kryr det av slike muligheter – og er du noe du savner så finner du fort noen å starte det sammen med. Kroa i Bø står i en særstilling. Den er kåret til Norges beste konsertscene. I tillegg finnes et vell av andre fritidsaktiviteter.

Campus:
Selve høgskoleanlegget er åpent og innbydende. På campus finner du i tillegg til forelesningslokalene også studentkantine, bibliotek, små områder tilrettelagt for gruppesamarbeid og Kjeller'n - studentenes egen pub. Gullbring kulturanlegg er også en del av campus og her finner du kino, svømmehall, idrettshall, scene og treningssenter.

Idrettsanlegg:
Flere utendørs idrettsanlegg ligger rett ved siden av høgskolen. Her kan du blant annet spille tennis, basket, sandvolleyball, golf, drive friidrett på løpebanen og spille fotball på vår flotte 11er-bane. Sommeren 2012 blir også et eget skateanlegg ferdig. Webkamera viser en del av idrettsanlegget. Bø har et aktivt studentidrettslag, og studentene er hjertelig velkommen til Skarphedin, det lokale idrettslaget.

Bomuligheter:
I Bø bor studentene bra og billig. Studentsamskipnaden, (SiTel), leier ut 450 hybler på studentboliger som alle har gratis netttilgang og ligger i gåavstand fra høgskolen. Det private utleiemarkedet i Bø er også svært godt. Mange studenter velger å gå sammen og leie leiligheter eller hele hus.

Naturskjønne omgivelser
Bø ligger i naturskjønne omgivelser med store variasjoner. Her er både skog, fjell, vann og vassdrag.

Kort vei hjem til venner
Bor du i Bø har du kort vei hjem til venner og familie. Bø ligger langs Sørlandsbanen med bare 2 timer til Oslo og 2 ½ til Kristiansand. Haukeliekspressen stopper her, og det samme gjør timeekspressen fra Tønsberg via Porsgrunn.

 
Ansvarlig for siden Helle.F.Knutzen@hit.no, sist oppdatert av Helle Friis Knutzen - 29.04.2015